Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Zandonderzoek
10.05.2022

Zandonderzoek

We lezen het op internet en merken het ook in gesprekken met eigenaren: er zijn onduidelijkheden over zandonderzoek. Daarom hebben we even een extra pagina gemaakt over zand bij paarden! Meer over zand.

03.01.2022

Mijt bij paarden

Mijt verstopt zich in het haar van een paard en dat is niet zo onschuldig als we zouden willen.  Klik hier voor meer uitleg over mijt bij het paard.  

Uitbreiding team paardenarts Jade Rohof
01.01.2022

Uitbreiding team paardenarts Jade Rohof

De afgelopen jaren mochten we veel nieuwe paardeneigenaren verwelkomen, dus uitbreiding van ons team was noodzakelijk. Jade liep in 2021 een aantal weken mee met onze paardenartsen om de praktijk te verkennen en iedereen werd blij van haar persoonlijkheid en gedrevenheid ! Haar afstudeeropdracht was super leuk, "de invloed van EMS op vruchtbaarheid van paarden". Sinds februari is Jade Rohof "part of our team".

 

Influenza vaccinatie
02.12.2021

Influenza vaccinatie

De pagina met alle informatie over de influenza vaccinatie is uitgebreid met KNHS wijzigingen voor paarden en pony's geboren vanaf 2022.

Voor een compleet overzicht over influenza vaccinatie klik je hier.  Een beslissing over vaccinatie neem je zelf, we zorgen dat je informatie over dit onderwerp up to date is.

Kortingsactie PPID test 2021
25.08.2021

Kortingsactie PPID test 2021

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen, een ontregeling van de hypofyse. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het veel beter PPID in vroeg stadium te herkennen en vervolgens te monitoren, zodat goed afgestemde medicatie verder preventief werk kan doen.

Zoals ieder jaar, is er vanaf 1 september tot 31 oktober 2021 ook dit jaar weer 50% korting op de laboratorium kosten. Daarnaast geven wij ook dit jaar 50% korting op kosten voor afname en opsturen van het bloed. De kortingen gelden voor ALLE PAARDEN, dus OOK voor de paarden die al eerder getest zijn.

Wat te doen?

Bel even voor een afspraak. U hoeft niet zelf de voucher van Boehringer in te vullen, dan doen wij voor u.

Nog niet bekend met PPID? Onder deze link meer informatie over signalen, gevolgen en behandeling van PPID.

17.07.2021

Vacature Paardenarts Randstad

Horatius, miscere utile dulci. Wil je het nuttige met het aangename gaan verenigen? Groeien EN genieten in dit mooie beroep ?

Ben je dierenarts? Wij zoeken een collega paardenarts voor verdere uitbreiding van ons team!

16.07.2021

PPID Prascend nog voordeliger

Pergoquin leek even een goedkoper alternatief te gaan worden voor Prascend van Boehringer. 

We houden deze ontwikkeling graag voor je in de gaten, want een gelijkwaardig, goedkoper alternatief om PPID onder controle te houden, is natuurlijk meer dan welkom. Echter, Boehringer geeft natuurlijk altijd ook nog het klantvoordeel van de jaarlijkse bloedtap aktie. Via grote inkoop zien we mogelijkheid de prijs van Prascend te verlagen. Zo blijft Prascend bij ons voorlopig op alle fronten, toch nog aantrekkelijker.  Meer informatie over PPID onder deze link.

 

 

EquiMoves bij een licht kreupel paard
22.04.2021

EquiMoves bij een licht kreupel paard

EquiMoves is een zeer nieuw sensorensysteem, dat we al een tijd gebruiken om zeer lichte en milde kreupelheid of combinatie kreupelheid sneller en nauwkeuriger te vinden. Inmiddels kunnen we er mee lezen en schrijven en werkt het super goed. EquiMoves is niet meer weg te denken bij het "speurwerk" bij nog milde kreupelheden. Op de site is een pagina met uitleg over EquiMoves toegevoegd. Uitleg over EquiMoves onder deze link. 

Aservo EquiHaler
21.04.2021

Aservo EquiHaler

Wat is een EquiHaler? Bij echte ademnood.... dan hebben we dit middel nog op voorraad. Lees dan hier meer over de Aservo Equihaler.