Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Kortingsactie PPID test 2021
25.08.2021

Kortingsactie PPID test 2021

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen, een ontregeling van de hypofyse. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het veel beter PPID in vroeg stadium te herkennen en vervolgens te monitoren, zodat goed afgestemde medicatie verder preventief werk kan doen.

Zoals ieder jaar, is er vanaf 1 september tot 31 oktober 2021 ook dit jaar weer 50% korting op de laboratorium kosten. Daarnaast geven wij ook dit jaar 50% korting op kosten voor afname en opsturen van het bloed. De kortingen gelden voor ALLE PAARDEN, dus OOK voor de paarden die al eerder getest zijn.

Wat te doen?

Bel even voor een afspraak. U hoeft niet zelf de voucher van Boehringer in te vullen, dan doen wij voor u.

Nog niet bekend met PPID? Onder deze link meer informatie over signalen, gevolgen en behandeling van PPID.

17.07.2021

Vacature Paardenarts Randstad

Horatius, miscere utile dulci. Wil je het nuttige met het aangename gaan verenigen? Groeien EN genieten in dit mooie beroep ?

Ben je dierenarts? Wij zoeken een collega paardenarts voor verdere uitbreiding van ons team!

16.07.2021

PPID Prascend nog voordeliger

Pergoquin leek even een goedkoper alternatief te gaan worden voor Prascend van Boehringer. 

We houden deze ontwikkeling graag voor je in de gaten, want een gelijkwaardig, goedkoper alternatief om PPID onder controle te houden, is natuurlijk meer dan welkom. Echter, Boehringer geeft natuurlijk altijd ook nog het klantvoordeel van de jaarlijkse bloedtap aktie. Via grote inkoop zien we mogelijkheid de prijs van Prascend te verlagen. Zo blijft Prascend bij ons voorlopig op alle fronten, toch nog aantrekkelijker.  Meer informatie over PPID onder deze link.

 

 

Influenza vaccinatie
12.07.2021

Influenza vaccinatie

De pagina met alle informatie over de influenza vaccinatie is uitgebreid met een recent advies van de Sectorraad Paard over frequentie. Voor een compleet overzicht over influenza vaccinatie klik je hier.  Een beslissing neemt iedereen zelf, we zorgen dat je informatie up to date is.

EquiMoves bij een licht kreupel paard
22.04.2021

EquiMoves bij een licht kreupel paard

EquiMoves is een zeer nieuw sensorensysteem, dat we al een tijd gebruiken om zeer lichte en milde kreupelheid of combinatie kreupelheid sneller en nauwkeuriger te vinden. Inmiddels kunnen we er mee lezen en schrijven en werkt het super goed. EquiMoves is niet meer weg te denken bij het "speurwerk" bij nog milde kreupelheden. Op de site is een pagina met uitleg over EquiMoves toegevoegd. Uitleg over EquiMoves onder deze link. 

Aservo EquiHaler
21.04.2021

Aservo EquiHaler

Wat is een EquiHaler? Bij echte ademnood.... dan hebben we dit middel nog op voorraad. Lees dan hier meer over de Aservo Equihaler.

Stamcel therapie bij paarden
22.09.2020

Stamcel therapie bij paarden

Wat zijn we hier blij mee! Een nieuw, gedegen en getest product voor stamceltherapie tegen atrosevorming. Meer informatie

West Nile Virus Paarden
07.09.2020

West Nile Virus Paarden

Geen enkele reden voor paniek, maar we kunnen vanaf nu niet meer zeggen dat West Nile Virus nooit in Nederland is. Hopelijk blijft het bij een enkele mus en is dit gelijk de laatste keer dat we een update over dit onderwerp moeten geven.

Recente en volledige informatie over West Nile onder deze link.

STABLELAB voor meten SAA (ontstekingswaarde) in 10 minuten
11.05.2020

STABLELAB voor meten SAA (ontstekingswaarde) in 10 minuten

Even voorstellen: de Stablelab is een mobiel hulpmiddeltje. Staan we op stal en vermoeden we ontsteking, dan kunnen we even wat bloed nemen en krijgen we via Stablelab binnen 10 minuten een meting van SAA. Serum Amyloid A is één van de belangrijkste bloedparameters, die typisch stijgt bij aanwezigheid van infectie/ontsteking en weer daalt als de ontsteking af neemt. 

Natuurlijk kunnen we alle bloedonderzoeken bij paarden verrichten, maar wat hier nieuw is, is dat we deze parameter nu direct ter plaatse kunnen pakken. Niet eerst naar het laboratorium, maar op het moment dat we nog naast het paard staan. Stablelab kan soms helpen bij het nemen van beslissingen, zoals starten of stoppen met antibiotica of een paard apart te zetten, het paard niet meer te gaan trainen enz.