Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

09.10.2023

Afsluiting Bennebroekerweg

Er is vanaf 9 oktober tot 18 december 2024 een volledige afsluiting voor verkeer over de Bennebroekerweg, op het stuk voor de rotonde bij Zwaanshoek. Gelukkig zijn er prima alternatieven uit alle richtingen. Zet voor bezoek GOOGLE MAPS aan voor de duidelijke en correcte omleiding, (de omleidingsborden staan namelijk niet overal even handig).

Kortingsactie PPID test 2023
25.08.2023

Kortingsactie PPID test 2023

Omdat het bij PPID belangrijk is dat de dosering van medicatie goed passend blijft, monitoren we bij PPID paarden de ATCH waarde van het bloed. Het najaar is daar het meest geschikt voor.

Indien je via onze praktijk Prascend gebruikt, mogen wij namens Boehringer een korting op de testkosten geven. Boehringer geeft vanaf 1 september tot 31 oktober 2023 weer 50% korting op de laboratorium kosten. Aansluitend geven wij onze clienten een extra 50% korting op kosten voor afname en opsturen van het bloed.

Alleen voor onze eigen clienten geldt de actie ook, als er nog geen diagnose is maar er dit jaar signalen zijn, dat een paard PPID zou kunnen hebben. 

Nog niet bekend met PPID? Onder deze link meer informatie over signalen, gevolgen en behandeling van PPID.

 

Leidraad parasieten
14.03.2023

Leidraad parasieten

Op naar Driebergen. Naar een bijeenkomst over meedenken over de nieuwe leidraad voor dierenartsen over paarden en parasieten. Want resistentie neemt niet af, maar wel toe. Grote veranderingen komen er niet. Maar mestonderzoek, weilanden verzorgen, blijft allemaal zeker heel belangrijk!

Equine Gait Analysis Society Course
08.02.2023

Equine Gait Analysis Society Course

Hans volgt hem! De nieuwste cursus over het volledig uitsluiten van kreupelheid, het onderzoeken van hele milde kreupelheden en combinatiekreupelheden mbv de allernieuwste technieken. Sluit super mooi aan op onze werkervaring met Equimoves en doelstelling paarden zo goed mogelijk te behandelen. Meer informatie.

Moeite met de engelse taal? Vertaling vind je hier.

Zand bij paarden
01.02.2023

Zand bij paarden

We merken het in gesprekken met eigenaren en lezen het ook op internet.  Er is veel onduidelijkheid over "zand bij paarden".

Lees hoe we samen een stokje grote voor zandproblemen kunnen steken.  Klik hier door naar "zand bij paarden".

Peesblessure: stamcel, PRP of shockwave?
10.10.2022

Peesblessure: stamcel, PRP of shockwave?

Een belofte is waargemaakt. Met stamceltherapie kunnen we nu veel mooie tijd toevoegen. Waarom werkt stamceltherapie voor peesblessures nu eigenlijk opeens zo goed en was dit er niet eerderr?
 

Nieuwe scoop
01.09.2022

Nieuwe scoop

Nieuw speelgoed. Onze oude scoop was helemaal niet oud, maar bleek niet meer te repareren. Een scoop is geen heel goedkoop apparaat.. dus niet repareren was even heel pijnlijk. Zeg maar een -ik neem ook wat novacam hoofdpijn momentje-.

Maar vandaag kwam de nieuwe scoop met toch weer nog net iets meer opties, dus de pijn weer vergeten en even leuk spelen met nieuwe knopjes!

Vacature paardenarts
11.07.2022

Vacature paardenarts

Horatius, miscere utile dulci. Het nuttige met het aangename verenigen?

Dit is een vacature omdat een van onze paardenartsen verliefd is geworden op een ander beroep.

DEZE VACATURE IS AL WEER INGEVULD

 

Influenza vaccinatie
03.01.2022

Influenza vaccinatie

De pagina met alle informatie over de influenza vaccinatie is uitgebreid met KNHS wijzigingen voor paarden en pony's geboren vanaf 2022.

Voor een compleet overzicht over influenza vaccinatie klik je hier. 

Een beslissing over vaccinatie neem je zelf, we zorgen dat je informatie over dit onderwerp up to date is.