Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Stamcel therapie bij paarden
22.09.2020

Stamcel therapie bij paarden

Wat zijn we hier blij mee! Een nieuw, gedegen en getest product voor stamceltherapie tegen atrosevorming. Meer informatie

West Nile Virus Paarden
07.09.2020

West Nile Virus Paarden

Geen reden voor paniek, maar helaas wel een update over het besmettingsrisico West Nile Virus in Nederland.

We hopen natuurlijk dat het hierna weer muisstil wordt rondom dit virus. 

Recente en volledige informatie over West Nile onder deze link.

Jaarlijkse korting op de PPID testen 2020
26.08.2020

Jaarlijkse korting op de PPID testen 2020

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen, een ontregeling van de hypofyse. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het veel beter PPID in vroeg stadium te herkennen, het goed te behandelen en te monitoren.

Zoals ieder jaar, is er vanaf 1 september tot 31 oktober 2020 ook dit jaar weer 50% korting op de laboratorium kosten. Daarnaast geven wij ook dit jaar 50% korting op kosten voor afname en opsturen van het bloed. De kortingen gelden voor ALLE PAARDEN, dus OOK voor de paarden die al eerder getest zijn.

Wat te doen?

Bel tussen 8 en 9 op het spreekuur voor een afspraak. U hoeft niet zelf de voucher van Boehringer in te vullen, dan doen wij voor u.

Nog niet bekend met PPID? Hieronder informatie over signalen en gevolgen PPID.

STABLELAB voor meten SAA (ontstekingswaarde) in 10 minuten
11.05.2020

STABLELAB voor meten SAA (ontstekingswaarde) in 10 minuten

Even voorstellen: de Stablelab is een mobiel hulpmiddeltje. Staan we op stal en vermoeden we ontsteking, dan kunnen we even wat bloed nemen en krijgen we via Stablelab binnen 10 minuten een meting van SAA. Serum Amyloid A is één van de belangrijkste bloedparameters, die typisch stijgt bij aanwezigheid van infectie/ontsteking en weer daalt als de ontsteking af neemt. 

Natuurlijk kunnen we alle bloedonderzoeken bij paarden verrichten, maar wat hier nieuw is, is dat we deze parameter nu direct ter plaatse kunnen pakken. Niet eerst naar het laboratorium, maar op het moment dat we nog naast het paard staan. Stablelab kan soms helpen bij het nemen van beslissingen, zoals starten of stoppen met antibiotica of een paard apart te zetten, het paard niet meer te gaan trainen enz.

De maag in topconditie
05.02.2020

De maag in topconditie

Op 4 maart 2020 is er een informatie avond met uitgebreide informatie over de maag en verschillende soorten maagproblemen. (VOL)

Deelname mok onderzoek Research Drive
04.02.2020

Deelname mok onderzoek Research Drive

Mok is meestal onschuldig, maar kan in enkele gevallen hardnekkig worden. De faculteit Diergeneeskunde te Utrecht heeft in samenwerking met ResearchDrive BV en Grovet en enkele paardenklinieken, waaronder Paardendokters, een onderzoek opgezet naar betere behandeling van de hardnekkige variant van mok. Deze link geeft meer informatie over mok.

Welk paard komt in aanmerking voor deelname? 

Een warmbloed, met minimaal twee benen met mok, niet recent behandeld met corticosteroïden zalf, die niet in vochtige bodem hoeft te staan, met een eigenaar die wil helpen bij een zoektocht naar effectieve behandelmethoden bij hardnekkigere vormen van mok.

Heeft u een paard op stal dat aan deze voorwaarden voldoet? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we het onderzoek verder gaan uitleggen.

 

Influenza vaccinatie schema
22.01.2020

Influenza vaccinatie schema

 

Er is dit jaar influenza geconstateerd in onze regio en dat leidt tot toename in vragen over de wijze waarop de bescherming via vaccinatie het beste kan werken. Vaccinatie kan in geval van uitbraak het paard zeker veel voordeel geven, bepaal bewust welke hoogte in de beschermingsgraad u kiest. Meer informatie over influenza en de beschermingsgraden via enting.

Veulentje opfokken
02.09.2019

Veulentje opfokken

Het einde van de zomer, dan gaat er voor veel veulentjes veel veranderen! Om de overgang naar een opfoksituatie geleidelijker en daarmee veiliger voor uw veulen te maken, hebben wij een aantal tips op de website gezet. Meer informatie