Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Birth Alarm Mobile Premium te huur

BIRTH ALARM MOBILE PREMIUM TE HUUR

Dit GSM-alarm kan op een rolsingel maar ook aan het halster bevestigd worden. Doorgaans vinden paarden bevestiging aan het halster prettiger, maar de rolsingel komt ook mee. Het is namelijk het beste even te proberen wat een paard het prettigst vindt.

Wil je niet zelf een band wil kopen of krijg je meerdere veulens in dezelfde periode?

Dan hebben wij voor onze vaste relaties de Premiumversie te huur. Let op dit aanbod geldt alleen voor bestaande relaties van Paardendokters.

De Premiumversie is nauwkeuriger in te stellen dan de normale Lite versie. Zo kan de Premium ook gebruikt kan worden bij vlak slapende merries (ongeveer 15% van de drachtige merries). Als je de merrie nog niet kent, kan het handiger zijn gelijk de premium versie te hebben.

 

WANNEER TE HUUR

Indien je het huren van een band overweegt, dan is het handig dit snel te regelen omdat een aantal verhuurders er mee gestopt zijn is er thans beperkter aanbod.

 

CONDITIES

Wacht liever niet tot de allerlaatste dag om de merrie aan het alarm te zetten, want veulens worden nog wel eens net iets eerder geboren.

De minimale huur is een week. De eerste week huur is 45 euro inclusief BTW. Vervolgens bedraagt de huur € 6,30 inclusief BTW per dag. De borg is 250 euro, dat bedrag dient vooraf betaald te worden. De uiteindelijke huursom wordt bij inlevering verrekend met de borg.

De dag waarop de geboortemelder wordt opgehaald geldt als eerste dag van de huurperiode, de dag waarop de geboortemelder wordt teruggebracht geldt als laatste dag van de huurperiode.

De huur is exclusief halster en inclusief rolsingel. Het alarm wordt niet verzonden, maar kan op ieder moment van de dag worden opgehaald en gebracht op de praktijk. 

Instellen is simpel, er zit een SIM kaartje bij.

 

NIET VLAK SLAPENDE MERRIES

Ongeveer 85% van de merries slapen in de laatste fase van de dracht gewoonlijk in een halfliggende, zittende of zelfs staande houding. Tijdens de weeën gaat de merrie volledig op haar zij liggen. De zender registreert dat. Onderzoek heeft aangetoond dat een wee minstens 7 seconden duurt. Dan belt na 7,6 seconden het alarm naar de voorgeprogrammeerde nummers.

 

VLAK SLAPENDE MERRIES

Er zijn ook merries die wel volledig vlak slapen en dan geeft bovenstaande instelling steeds vals alarm. Dit is bij ongeveer 15% van de drachtige merries. Dan is de Premium versie anders in te stellen, zodat het alarmsysteem dan ook normaal bruikbaar blijft.

 

MEERDERE TELEFOONNUMMERS

De geboortemelder heeft onbeperkt bereik en werkt met een GSM systeem dat geprogrammeerd kan worden op meerdere telefoonnummers, zowel een mobiele als een vaste telefoon. Zorg dat er altijd iemand in de buurt is.

U kunt per SMS updates krijgen over o.a. het batterijniveau, het aantal weeën, de instellingen en het netwerk bereik.