Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Voeding als medicijn

VOEDING ALS MIDDEL OM GERICHT VERANDERING MEE IN GANG TE ZETTEN

Voeding is een belangrijk middel om het paard gezond te houden. Maar wat is goede voeding? Net als bij mensen, geldt dat het ene paard bepaald het andere niet is. De een altijd snel schraal, de ander altijd snel dik, de ander altijd in shape. Voeding kun je ook zeker niet los zien van beweging.

Hendrike volgt met veel plezier alle modules van de cursus Voedingsconsulent Paard bij paardenvoedingsspecialiste Anneke Hallebeek. Tegenwoordig noemen of gedragen heel veel mensen zich als specialist in paardenvoeding. Het bijzondere aan Anneke is dan, dat zij het ook echt en officieel is. Teveel mensen zien de basisafstemmingen in voeding over het hoofd en verliezen zich in details. Dat is niet handig, verbetering in voeding gaat altijd over het vinden van betere afstemming in de totale inhoud.

Bij problemen zijn gerichte wijzigingen in de voeding en beweging, regelmatig uitstekende middelen, om het paard weer beter op de rit krijgen. Zeker als er echte problemen zijn met een paard, wil je je eigenlijk helemaal niet laten bedolven door allerlei uit verbanden getrokken adviezen.

Het is logisch dat we als artsenpraktijk natuurlijk zo veel mogelijk gedegen kennis van Anneke in huis willen hebben, direct te integreren in totaaladvies bij problemen. Anneke heeft ons tijdens haar cursussen veel bijgeleerd over voeding, voor normaal gezonde paarden en probleempaarden. Anneke zit ook nooit stil, zij gaat ons in de toekomst ook ongetwijfeld nog meer leren.

Wij helpen paardeneigenaren, haar gedegen kennis van zaken in de praktijk toe te passen. Het doet ons veel plezier, dat we paarden via goede voeding gezonder zien worden. Ook is het zeer leuk dat we bij diverse stallen in het beleid al veel progressie zien.

HOOFDLIJNEN VOEDINGSADVIES PAARD

Enkele algemene hoofdlijnen die bij al de voeradviezen steeds weer naar boven komen, de basisrichtlijnen, kunt u al vast na lezen onder preventie op de pagina hoofdlijnen voedigingsadvies paard.

VOEDINGSADVIES PAARD OP MAAT

Zien we bij ons werk problemen met het paard, die vragen om bijsturing in voeding, dan worden deze natuurlijk met u besproken. U kunt ons ook benaderen om een situatieschets te geven en een rantsoenberekening te maken, zodat we weten dat het paard de juiste verhoudingen binnenkrijgt. Heeft u vragen over het in het algemeen voeren van uw paard, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.