Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Voeding als medicijn

Voeding is een belangrijk middel om het paard gezond te houden en valt ook zeker niet los te zien van beweging. Maar wat is goede voeding?


Tegenwoordig noemen of gedragen heel veel mensen zich spontaan als specialist in paardenvoeding. Dat leidt tot veel halve of hele vreemde of zeer gekleurde adviezen. Soms zien we daardoor zelfs extra klachten ontstaan. Dan is het voeding maar nog geen gezonde voeding.

Gerichte wijzigingen in de voeding is dan het aangewezen middel, om het paard weer beter op de rit krijgen. 

Onze paardenarts Hendrike volgde alle modules van de cursus Voedingsconsulent Paard, gegeven door voedingsspecialiste Anneke Hallebeek. Anneke is als enige universitair specialist in paardenvoeding zeer veel verder opgeleid in effecten van voeding op een paardenlichaam.

Het doet ons veel plezier, dat we paarden via goede voeding gezonder zien worden. Ook is het zeer leuk dat we bij diverse stallen in het beleid al veel progressie zien.

 

HOOFDLIJNEN VOEDINGSADVIES PAARD

Enkele algemene hoofdlijnen die bij alle voeradviezen steeds weer naar boven komen, de basisrichtlijnen, kunt u al vast nalezen onder preventie op de pagina richtlijnen voedigingsadvies paard.

 

VOEDINGSADVIES OP MAAT

Zien we tijdens ons werk problemen bij uw paard die vragen om bijsturing in voeding, dan worden deze natuurlijk met u besproken. U kunt ons ook benaderen om een situatieschets te geven en een rantsoenberekening te maken, zodat we weten dat het paard de juiste verhouding aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Heeft u algemene vragen over het voeren van uw paard, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.