VISITE- EN POSTADRES
Spieringweg 1157
2136 LR Zwaanshoek
Mailen kan natuurlijk altijd, behalve bij spoed.
Email wordt 's morgens op werkdagen tussen 8 en 9 (tijdens het spreekuur) door de paardenartsen behandeld.
Mocht het versturen van grote bestanden met rontgenfoto's en/of veel filmmateriaal per mail niet lukken, gebruik dan bijvoorbeeld WETRANSFER.
ALTIJD BELLEN BIJ SPOED
Voor alle vragen voor de spoeddienst: spoednummer 06 55 37 0000
Graag altijd bellen, bij spoed niet gaan MAILEN of APPEN. Dit is namelijk een doorschakelnummer dat 24/7 bereikbaar is.
Nog onbekend met onze spoeddienst? Onder deze link staat uitleg hoe wij onze spoeddienst verzorgen.
BELLEN BIJ MEDISCHE VRAGEN
Heeft je medisch inhoudelijke vraag geen spoed, dan heel graag tijdens het spreekuur bellen tussen 8.00 en 9.00 uur op telefoonummer 0252 - 534 340.
Tijdens het spreekuur zitten meerdere artsen klaar om vragen te beantwoorden of te overleggen hoe dingen aan te pakken.
VOOR HERHAALRECEPTEN EN EENVOUDIGE AFSPRAKEN
Tussen 9 en 6 is onze assistente aan de telefoon. Dit is om te voorkomen inkomend telefoonverkeer dat geen spoed heeft, te groot direct storend effect kan hebben tijdens actieve behandelingen van andere paardpatienten.
Onze assistentie is geen arts, dus mag van onze wetgever echt helemaal geen medische adviezen geven of zelfs uitslagen uit onderzoek met je bespreken. Wel kun je haar bellen, voor eenvoudige afspraken en herhaalrecepten of een terugbelafspraak.
SNEL MEDICIJNEN OP HALEN
Medicijnen kunnen verzonden worden of direct voor je worden klaargelegd in "het medicijnenkastje".
Wil je medicijnen bestellen, dan graag eerst even bellen of mailen op kantooruren.
Zo kunnen we regelen, dat jij tijdens bezoek niet op ons hoeft te wachten, als wij paarden staan te behandelen.
Voor sommige medicijnen geldt ook, dat we gecontroleerd moeten hebben of het paspoort voor het paard is afgetekend voor niet-consumptie. Dit moet dan geregistreerd staan in ons syteem. Is deze registratie er nog niet, dan dient dit nog even plaats te vinden en regelen we daar even samen een geschikt moment voor.
Is dit al geregeld, dan kun je bestelde medicijnen altijd op ieder moment ophalen, ook 's avonds en in het weekend.
WAAR IS HET MEDICIJNENKASTJE?
Als je voor het eerst bij ons op het terrein komt....
Rij langs het woonhuis naar achteren. Dan rij je er als het ware al bijna tegenaan. Je ziet als eerste een rond hekwerk met een rode beukenhaag (de harde volte).
Direct aan dit ronde hek, in de rode beukenhaag, hangt het medicijnkastje.
MEST BRENGEN? EVEN BELLEN OF MAILEN
Mest per post verzenden is niet heel handig. Als mest te lang warm is zal dit de kwaliteit van het mestonderzoek fors verlagen. Dat kan het doel niet zijn.
Wil je mest brengen voor wormonderzoek, bel of mail dan ook even van te voren. Leg mest liever niet zo maar in het medicijnenkastje, maar geef het aan de assistente zodat zij gelijk kan zorgen dat het op tijd de koeling in gaat.
Voor grotere aantallen maken we een planning. Bij een of twee onderzoeken kun je meestal ook even op de uitslag wachten en eventuele ontworming meenemen. Bij grotere aantallen zal dat meestal te lang duren.
BEZOEK MET PAARD
Onze praktijk is eenvoudig aan te rijden, we zitten dicht aan grote wegen. Het praktijkterrein bevindt zich achter het woonhuis. Je hoeft niet voor een hek te wachten, maar kunt direct naar achteren rijden. Hou bij de circel gewoon rechts aan. Dan kun je daar parkeren of bij de wegwijzer. Iederen rijdt als het goed is, rechtsom de volte. Bij vertrek hoeft je dus niet te draaien met de trailer of vrachtwagen, je kunt rond de longeercirkel weer wegrijden.
GEMAK DOOR WACHTBOXEN
De boxen direct bij het parkeerterrein aan de monsterbaan, zijn onze riante en zomers luchtige wacht/patientboxen. Er zijn stro en vlasboxen.
Gebruik van onze wachtboxen, kan in diverse situaties, veel gemak bieden.
Behandeling en onderzoek op praktijk is meestal goedkoper. Zeker als we meerdere behandelingen moeten doen, kan opname voor meerdere dagen de kosten heel flink drukken.
Paarden die niet makkelijk laden, kunnen ook een dagje eerder worden gebracht. Dan krijg je op "de" dag niet opeens veel haast.
Wij nemen op onze kliniek geen paarden met spontane koorts of snot op. Het is fijn als je bij twijfel je paard al thuis eerst gaat controleren of het koortsvrij is, voordat het naar ons op transport gaat. Wij kunnen bij twijfel een paard ook voor je temperaturen, voordat het op stal gaat.
OVERNACHTEN IN DE BOXEN?
We gebruiken boxen ook bij uitgebreider kreupelheidsonderzoeken en iets zwaardere gebitsbehandelingen. Of voor paarden die even moeten vasten in verband met een komend maagonderzoek. Paarden die meerdere infuzen nodig hebben of hele forse wonden hebben nemen we ook op. Bij koliek hebben we camerabewaking. Kortom, opname is mogelijk als dat makkelijker werkt.
We hebben royale boxen. Bij warm weer kunnen luiken ook aan twee kanten open. Er uiteraard veel vlas of stro en goede kwaliteit hooi. Aanvullend voeren we Bonpard of eigen voer. Meestal is op eigen voer blijven beter.
Eigen voer graag in een afgedekte bak/emmertje mee. Eigen hooi of kuil mee kan uiteraard ook. Dat mag ook in hooinetten, dan wisselen wij deze voor je om. Vergeet het paardenpaspoort niet en de eventuele medicijnen die het paard al krijgt.
Ook in de avonden of in het weekend, kun je gewoon je paard bezoeken en lekker wat beweging geven. Het gebruik van de paddock is in verband met aanwezigheid van nog andere paarden, in overleg. Er is ook een binnenbak en een buitenbak om het paard in te stappen of te rijden en een fijne longeerbak.