Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Uitgebreid pakket staldiensten


 

EEN UITGEBREID PAKKET MEDISCHE STALDIENSTEN

We verrichten alle mogelijke onderzoeken op stallen. Al sinds 2004 hebben wij alle focus op kwaliteit leveren in het eerste lijns werk, alle voorkomende behandelingen bij paarden op stal. Tevens hebben we veel ervaring en kennis opgedaan in kliniekwerk.

We willen graag de zorg voor uw paard, optimaal passend bij de situatie kunnen maken. Dit leidt automatisch tot voortdurende uitbreiding op ons pakket aan diensten op stal. Zo zijn er voor paarden die reizen niet fijn vinden of in een situatie zitten waarbij reizen op dat moment niet wijs is, belangrijke uitbreidingen in de mobiele dienstverlening ontstaan.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan het bereiken van een steeds betere balans tussen medische en niet medische puur zorg, zodra het een het ander kan versterken.

 

MEER KEUZE IN DE LOCATIE VOOR KLINIEKWERK

Nu steeds meer onderzoeksapparatuur uit de kliniek mobiel geworden is, in de auto mee te nemen is, hebben we de dienstverlening op stal waar qua apparatuur mogelijk, sterk uitgebreid met kliniekwerk. Uiteraard kan het paard ook nog steeds op de klinieklocatie in Zwaanshoek onderzocht worden. Dit betekent dat er inmiddels voor het meeste kliniekwerk, nu keuze in locatie is.

In de keuze kliniek/stal lopen we voor op, naast rontgen en echo onderzoeken hebben we ook al veel ervaring met luchtzakspoelingen en maagscopie onderzoeken op stal. Er is altijd een paardenarts bij de opnamen aanwezig, met royale ervaring voor directe beoordeling van de gemaakte beelden.

Er is uitsluitend keuze ten aanzien van de onderzoekslocatie, als er geen enkel negatief effect is op de kwaliteit van het werk. Bij bepaalde onderzoeken (bijv rontgenologie hals en rug, injecties van lichaamseigen stoffen onder echobegeleiding, zwaardere gebitsbehandelingen enz.) is het beter om naar onze kliniek in Zwaanshoek te komen.

 

VERFIJNING BALANS TUSSEN MEDISCHE EN PREVENTIEVE DIENSTVERLENING

In de kennisopbouw van ons team bevinden zich ook niet puur medische, maar sterk preventieve gebieden. In dit menu "specialisaties" staat bijvoorbeeld begeleiding gebitten, voeding (inwendige), osteopathie (manuele controle), zadelpassen (vaste inwerking ruiter), lymfedrainage enz. De wil om paarden echt goed te helpen en het feit dat we al als praktijk al de nodige jaren met alle onderwerpen aan het werk zijn, geeft ons ruimte regelmatig ook even buiten het artsenboekje te kijken.

Zodra er bij onderzoeken en behandelingen sterke wisselwerking kan bestaan tussen medische en niet puur medische vlakken, zijn we inmiddels extra sterk in het verfijnen van de balans.