Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Kliniekonderzoek op stal


 

Kliniekonderzoek op stal

We verrichten alle mogelijke onderzoeken op stallen. Al sinds 2004 hebben wij alle focus op het leveren van kwaliteit in het eerste lijns werk, alle voorkomende behandelingen bij paarden op stal. Omdat we gelijkertijd ook al heel lang een kliniek hebben, hebben we tevens bijzonder veel ervaring en kennis opgedaan in 2e lijns werk (alles behalve chirurgie voor liggende operaties).

Waar mogelijk (geen verlies van onderzoekskwaliteit en veiligheid voor omstanders is een hard criterium voor ons) maken we kliniekwerk mobiel. De reden is dat we graag de zorg voor een paard, optimaal passend bij de situatie kunnen maken.

Uiteraard hebben we goede kwaliteit mobiel rontgen en echo, maar inmiddels doen wij ook 2e lijns werk zoals maagonderzoeken, longspoelingen, luchtzakspoelingen bij droes mobiel. 

Mobiel werken doen we uitsluitend in onze eigen werkregio. Effiency in het werk is een zeer belangrijk aandachtspunt voor ons, want alleen zo kunnen wij ook in de toekomst het principe van hoogwaardige dienstverlening en normale tarieven voor onze relaties blijven combineren. Uiteraard kan het paard ook nog steeds op onze fijn ingerichte klinieklocatie in Zwaanshoek onderzocht worden.

Er is uitsluitend keuze ten aanzien van de onderzoekslocatie als er geen enkel negatief effect is op de kwaliteit van het werk. Bij bepaalde onderzoeken (bijv rontgenologie hals en rug, injecties van lichaamseigen stoffen onder echobegeleiding, zwaardere gebitsbehandelingen zoals kiezen trekken enz.) is het beter om naar onze kliniek in Zwaanshoek te komen.

 

VERFIJNING BALANS TUSSEN MEDISCHE EN PREVENTIEVE DIENSTVERLENING

Daarnaast hebben we veel aandacht voor het bereiken van een steeds betere balans tussen medische en niet puur medische zorg, zodat het een het ander kan versterken. Naast puur medische zorg houden wij ons ook bezig met preventieve, niet "acuut" medisch, zorg.

In het menu "specialisaties" staat bijvoorbeeld ook gebitsonderhoud, voeding, osteopathie, zadelpassen en lymfedrainage. We houden van het volgen van extra opleidingen! Het is daarbij zeer zeker niet onze bedoeling alle werk naar ons toe te trekken. Echter, dit zijn onderwerpen die nauw vervlochten zijn in ons dagelijks werk, omdat ze bij onkunde of gebrekkige uitvoering of goede uitvoering maar verdere samenhang van omstandigheden, in praktijk directe relaties met problemen en ongemak kunnen hebben.

Om problemen op te kunnen lossen, hebben we een goed functionerend stuur nodig. Daarom hebben we ook gewerkt aan extra inzicht in deze materie, zodat we adviezen uit alle hoeken op de juiste lijn kunnen krijgen tot een praktisch optimale totaalbegeleiding van het paard.

Uiteindelijk worden we blij van paarden die qua gedrag en lichaam zo goed mogelijk gaan functioneren. Dat is wat ons betreft de kern van de sport en hobby.