Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

(Kliniek)onderzoek op stal


 

Kliniekonderzoek op stal

We verrichten alle mogelijke onderzoeken op stallen.

Al sinds 2004 hebben wij alle focus op het leveren van kwaliteit in het eerste lijns werk, alle voorkomende behandelingen bij paarden op stal.

Omdat we gelijkertijd ook al heel lang een kliniek hebben, hebben we tevens bijzonder veel ervaring en kennis opgedaan in 2e lijns werk (alles behalve chirurgie voor liggende operaties).

Uiteraard hebben we goede kwaliteit mobiel rontgen en echo, maar inmiddels doen wij ook 2e lijns werk zoals maagonderzoeken, longspoelingen, luchtzakspoelingen bij droes mobiel. 

Waar goed genoeg mogelijk, maken we kliniekwerk dus ook mobiel. Omdat we een mooie praktijk hebben en alleen in de regio willen werken, is mobiel werken voor ons niet iets dat moet, maar vooral iets dat ook kan. Geen verlies van onderzoeks- of behandelkwaliteit en veiligheid voor onze medewerkers en omstanders vormen samen de grens.

Mobiel werken doen we helaas echt uitsluitend in onze eigen werkregio. Effiency in ons werk via beperking in afstanden vormt een zeer belangrijk punt voor ons. Alleen via deze weg kunnen wij ook in de toekomst het principe van hoogwaardige dienstverlening en normale tarieven voor onze relaties optimaal blijven combineren.

 

VERFIJNING BALANS TUSSEN MEDISCHE EN PREVENTIEVE DIENSTVERLENING

Daarnaast hebben we veel aandacht voor het bereiken van een steeds betere balans tussen medische en niet puur medische zorg, zodat het een het ander kan versterken. Naast puur medische zorg verdiepen we ons zeker ook in preventieve, in niet "puur" medische zorg.

In het menu "specialisaties" staat bijvoorbeeld ook gebitsonderhoud, voeding, osteopathie, zadelpassen en lymfedrainage. Het is daarbij zeer zeker niet onze bedoeling al dit soort werk naar ons toe te trekken. Echter, deze onderwerpen zijn praktisch zeer nauw vervlochten met ons dagelijks werk, omdat ze bij onkunde of gebrekkige uitvoering of ongunstige samenhang van omstandigheden, herstel zeker in de weg kunnen staan. Extra overzicht geeft ons meer stuur en blijkt in praktijk superhandig.

Uiteindelijk worden we blij van paarden die qua gedrag en lichaam zo goed mogelijk gaan functioneren. Dat is wat ons betreft, de kern van de hobby en sport.