Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

(Mobiele) rontgenologie

 

 

BIJ KEURINGEN, KREUPELHEDEN EN ONGELUKKEN

Bij rontgenologie zetten we de botten op de foto. Bij een keuring maken we een vaste controleset. Als kreupelheidsarts maken we daarnaast nog veel meer type foto's, omdat we dan meerdere invalshoeken kunnen kiezen. 

 

MOBIELE RONTGENAPPARATUUR

Het heeft, in verhouding tot veel andere praktijken, bij ons wat langer geduurd voordat we overgingen op mobiele rontgenologie. Dat was omdat we lange tijd de kwaliteit van mobiele rontgenfoto's relatief te laag vonden ten opzichte van de kwaliteit van vaste apparatuur. We vinden kwaliteit van beeldmateriaal natuurlijk heel belangrijk want weten dat dit soms kan leiden tot verschillen in diagnoses. Kwaliteit van beeldmateriaal heeft dus effect op de in totaal maximum haalbare kwaliteit van ons werk.

Eind 2015 hebben we opnieuw enkele aanbieders de allernieuwste apparatuur laten demonsteren. Het eigen paard van Hans is toen vijf keer rondom op de foto geweest. We zagen zeer verschillende kwaliteit foto's bij de verschillende apparaten. Bij de eerste drie apparaten, leek het er op dat de tijd nog niet rijp was, om ook mobiel te gaan. Wat een verschillen! Echter, het vierde apparaat sprong echt ver voor uit in de tijd. Die hebben we inmiddels gekocht. Zo leveren we nu ook mobiele rontgenologie.

Mobiel werken kost ons wel iets meer tijd, dus zijn mobiele foto's iets duurder dan foto's op de praktijk.

 

STROOMVOORZIENING OP PRAKTIJK 50.000 WATT

Mobiele rontgenapparatuur is echter helaas nog lang niet zo krachtig te krijgen, als praktijkapparatuur. Op de praktijk kunnen we namelijk 50.000 watt gebruiken via een speciale stroomvoorziening. Mobiel gaat dit ongeveer met de factor 20 omlaag, wat effect heeft op het vermogen op bepaalde plaatsen echt ver door te dringen. Voor bepaalde foto's blijft het handiger om naar onze praktijklocatie te komen.