Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Influenza

Influenza is in eerste instantie vergelijkbaar met een forse griep, paarden zijn even flink ziek. Maar influenza kan meer zijn dan een onschuldig griepje. Vervelend is dat paarden ook langere tijd kunnen gaan kwakkelen en helaas is er een kans dat  paarden serieuze restverschijnselen zoals luchtwegproblemen aan influenza kunnen overhouden. Influenza is uiteraard besmettelijk. Het kan zich tientallen meters verspreiden via de lucht.

Daarom wordt in de paardensector gewerkt aan het terugdringen van de effecten van influenza. De paarddichtheid in onze regio is hoog. Enten kan de ziekte niet voorkomen, maar de gevolgen bij uitbraken fors afzwakken. Op onze pagina over influenza vaccinatie staat alle informatie over de werkzaamheid en frequentie van entingen.

Let op! Nieuwkomers op stallen eerst in isolatie zetten, blijkt keer op keer, een zeer belangrijk middel tegen doorsleep van infectieziekten.

Meer informatie is er ook te lezen in dit iets gedateerde, maar nog altijd een heel goed beeld gevend artikel, op de website van sectorraad paarden. https://www.sectorraadpaarden.nl/2018/12/23/influenza-in-nederland-overzicht/