Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Spoedhulp goed geregeld

 

SPOEDHULP GOED INGERICHT

Als het paard een probleem heeft, dat vanuit medisch of paardvriendelijk oogpunt snel bekeken en/of behandeld moet worden, noemen we dat spoedhulp.

Zeker bij iets grotere problemen of problemen waar bijvoorbeeld schade nog sterk beperkt kan worden, kan goede spoedhulp opeens erg belangrijk zijn.

Daarom doen we er alles aan, onze spoeddienst voor onze klanten goed in te richten.

 

24\7 MET EIGEN ARTSEN

Allereerst sturen wij vervolgens in de avonden en nachten op vervelende momenten, niet opeens een koeien- of kattendokter bij je paard langs.

Of iemand, die helemaal niet op onze manier werkt.

We hebben in avond- en weekenduren, daarom ook ALTIJD een van onze eigen paardenartsen paraat in de spoeddienst.

 

BEWAKING VOORTGANG EN ONDERLING OVERLEG

Er bestaat voor paardengeneeskunde geen algeheel overkoepelend medisch patientensysteem. Al onze eigen artsen kunnen uiteraard tijdens de dienst wel gewoon ons eigen patientensysteem in.

We schrijven in het online systeem altijd direct op, wat de bijzonderheden zijn. Zo kan iedereen van onze praktijk ook altijd direct zien, wat de vorige arts heeft geconstateerd en gedaan en wat exact aan medicatie gegeven is. Bij bijzondere problemen, overleggen collega's bij dienstoverdracht de verdere aanpak uiteraard goed met elkaar.

Als het paard niet bij ons bekend is, weten we dus niets over het paard zijn verleden. Zorgt u dan bij spoedvisite dat ALLE gegevens direct bekend zijn? Denk aan het paspoort EN we willen natuurlijk exact weten of er recent reeds andere medicatie toegediend is? Het is dan belangrijk dat u weet of achterhaald welke medicatie het EXACT was en in welke DOSERING.

 

ONZE WERKREGIO MOETEN WE BEPERKT HOUDEN

Juist om te voorkomen tijdens de spoeddienst snel in de knoop te kunnen komen, houden wij de omvang van onze werkregio met clientele, bewust heel beperkt.

Te grote afstanden in werkregio's zou er te vaak toe kunnen gaan leiden, dat we niet op tijd bij u zouden kunnen zijn. Via regiobeperking werken we die kans fors terug. Dit betekent wel, dat als uw stal buiten onze regio zit, u voor dienstverlening op stal een andere praktijk zult moeten bellen.

Onze werkregio ligt ruwweg tussen Castrictum tot en met Lisse/Noordwijk en vanaf de Noordzeekust tot aan Abcoude.

 

LIEVER GEEN WHATSAPP NAAR ONS SPOEDNUMMER

Stuur liever niet zo maar whatsapp-jes naar ons spoednummer door. Omdat dit een doorschakelnummer is, gaat dit niet altijd goed.

Dus bij spoed liever niet gaan appen en mailen, maar bellen.

We hebben nu bijna altijd en overal goede ontvangst, maar mocht het voorkomen dat we ergens problemen hebben, spreek dan altijd wel onze voicemail in.

 

OOK BIJ TWIJFEL!

Bij het ontstaan van twijfel of een probleem hulp nodig heeft, kun je ons ook altijd even bellen voor overleg.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Het is voor bovendien ook prettig te weten, wat er later in de dienst eventueel nog op ons af kan komen. Zo houden wij ook iets meer overzicht op de planning.

Liever een keer te veel bellen, dan te weinig.

 

telefoonnummer spoeddienst