Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Spoedhulp goed geregeld

 

SPOEDHULP GOED INGERICHT

Als het paard een probleem heeft, dat snel bekeken en behandeld moet worden, noemen we dat spoedhulp.

Zeker bij grotere problemen, is goed bereikbare spoedhulp natuurlijk erg belangrijk. Daarom doen we er alles aan, voor onze klanten onze spoeddienst goed in te richten.

 

24\7 MET EIGEN ARTSEN

Allereerst sturen wij vervolgens in de avonden en nachten op vervelende momenten, niet opeens een koeien- of kattendokter bij je paard langs.

Of iemand, die helemaal niet op onze manier werkt.

We hebben in avond- en weekenduren, daarom ook ALTIJD een van onze eigen paardenartsen paraat in de spoeddienst.

 

BEWAKING VOORTGANG EN ONDERLING OVERLEG

Uiteraard werken al onze eigen artsen met hetzelfde patientensysteem. We schrijven in het online systeem op, wat de bijzonderheden zijn bij een behandeling.

Zo kan de volgende arts ook altijd direct zien, wat de vorige arts exact heeft geconstateerd en gedaan en wat aan medicatie gegeven is. Bij bijzondere problemen, overleggen collega's bij dienstoverdracht de verdere aanpak uiteraard goed met elkaar.

Als het paard niet bij ons bekend is, zorgt u dan bij spoedvisite dat ALLE gegevens direct bekend zijn? Er bestaat voor paardengeneeskunde geen algeheel overkoepelend medisch patienteninformatiesysteem. We zien graag het paspoort EN willen weten of er reeds andere medicatie gegeven is. Zo ja, dan moeten we natuurlijk ook weten het EXACT was en in welke DOSERING.

Weet u dit niet, probeer die gegevens dan te achterhalen.

 

ONZE WERKREGIO MOETEN WE BEPERKT HOUDEN

Om juist met spoeddiensten niet snel in de knoop te kunnen komen, houden wij onze werkregio met clientele, altijd bewust beperkt.

Te grote afstanden zou er te vaak toe kunnen gaan leiden, dat we niet op tijd bij u zouden kunnen zijn. Via regiobeperking kunnen we die kans fors terugwerken. Dit betekent wel, dat als uw stal buiten onze regio zit, u even een andere praktijk zult moeten bellen.

Onze werkregio ligt ruwweg tussen Castrictum tot en met Lisse/Noordwijk en vanaf de Noordzeekust tot aan Abcoude.

 

LIEVER GEEN WHATSAPP NAAR ONS SPOEDNUMMER

Stuur liever niet zo maar whatsapp-jes naar ons spoednummer door. Omdat dit een doorschakelnummer is, gaat dit niet altijd goed.

Dus liever niet gaan appen en mailen, bel altijd eerst even.

We hebben nu bijna altijd en overal goede ontvangst, maar mocht het voorkomen dat we ergens problemen hebben, spreek dan altijd gelijk onze voicemail in. Wij houden deze namelijk voortdurend in de gaten en bellen dan terug.

 

OOK BIJ TWIJFEL!

Bij het ontstaan van twijfel of een probleem hulp nodig heeft, kun je ons ook altijd even bellen voor overleg.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Het is voor bovendien ook prettig te weten, wat er later in de dienst eventueel nog op ons af kan komen. Zo houden we iets meer overzicht.

Liever een keer te veel bellen, dan te weinig.

 

telefoonnummer spoeddienst