Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Wat is mesotherapie

Mesotherapie voor manuele therapie

 

 

Een paard heeft forse spieren. Spieren van een paardenrug of hals kunnen in uitzonderingsgevallen zo extreem hoge spierspanning hebben, dat manuele behandelingen onvoldoende resultaat gaan geven.

Dan kan via mesotherapie en veel (rond de 200) kleine injecties met dunne naaldjes, ontstekingsremmers ingespoten worden, om de spanning eerst iets te doen af nemen.

We passen mesotherapie niet heel veel toe, omdat we zien dat meestal spierspasme zich niet zo sterk ontwikkeld. Passen we dit wel toe, dan zal het gaan om rug, hals of SI gewricht. 

Bij mesotherapie gaan er eerst ontstekingsremmers in de middelste laag van de huid(mesoderm) aan weerszijde van de spinaaluitsteeksels.  Zodra de verkramping minder is, passen we alsnog osteopathie of chiropractie toe, teneinde weer beweging in het lichaam te stimuleren.

Het spreekt voor zich dat wij mesotherapie pas doen na wat bredere beeldvorming, als we al weten dat er geen grote extreme afwijkingen zijn en verdere behandeling reele kans heeft, te gaan slagen.