Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Shockwave

Shockwave wordt al jaren gebruikt bij mensen met orthopedische blessures (bijvoorbeeld bij een tenniselleboog, RSI of schouderproblemen) en voor het vergruizen van nier- en galstenen.


Ook bij behandeling van bepaalde aandoeningen bij paarden zijn positieve effecten bewezen dus gebruiken we het.

Pijnvermindering en verbetering van doorbloeding kan de herstel bij bepaalde (chronische) blessures versnellen, bijvoorbeeld bij bepaalde peesletsels of aanhechtingsproblemen. Soms passen we het ook toe bij rugpijn en verkalking.

Verreweg de meeste paarden hebben sedatie nodig omdat de schokjes iets langere tijd achter elkaar toegediend moeten worden. Iets langere tijd begrip en geduld opbrengen tijdens een behandeling, is niet iets dat we altijd van een paardenpatient mogen verwachten. Hij of zij begrijpt dan ook bemoedigende woorden en het mogelijke voordeel op termijn niet.

Als de paardenarts een keer een rake klap krijgt, zal dat relatief vaker bij shockwave zijn. Het kan honderd keer goed gaan, maar mocht een paard tijdens behandeling geirriteerd raken en rare dingen bedenken, dan zitten we er dicht onder en het is ook onze ervaring dat een goede stand de verdere gezondheid van de behandelend arts daadwerkelijk hogere kansen geeft. Daarom willen we shockwave behandelingen alleen op de praktijk in onze stand uit voeren.

Of shockwave behandeling bij peesletsel zin heeft, hangt volledig af van het type peesblessure en de gehele omliggende situatie. Doel is altijd het bevorderen van herstel omdat we peesweefsel graag weer voldoende sterk zien worden.

shockwave Shockwave