Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

De nieuwste echografie "een powerhouse".

19 februari 2024

Zoals velen van jullie wel weten, is Hendrike Vreeman jarenlang paardenarts bij ons geweest. Na ruim 9 jaar mobiele eerstelijs buitenpraktijkdienst bij Paardendokters, had ze besloten weer heel ander werk gaan doen bij ESAOTE, een grote leverancier van echo-apparatuur. 

En wij hebben net weer de allernieuwste echo van Easote gekocht! Dus daar was Hendrike vandaag opeens weer! Dit apparaat is superscherp, helaals niet mobiel, maar heel handig op momenten dat we graag op zijn allerscherpst willen kunnen onderzoeken.

Nu is een apparaat nooit scherper dan de gebruiker die de beelden moeten blijven maken en kunnen beoordelen. Om Hans te leren hoe deze gloednieuwe topmachine daadwerkelijk overal beeldvormen, heeft Hendrike Valerie Lutoerkey laten komen om nieuwe functies scherp uit te leggen. Valerie komt van de humane tak van Easote en is topexpert echografie. Zij was voorheen humaan echografisch specialist in het ziekenhuis (6 jaar specialistische opleiding) EN is speciaal opgeleid voor het steeds weer zo goed mogelijk instellen van deze nieuwe supermachine!

In een paar uur heeft Valerie ons helemaal bijgepraat, om daadwerkelijk het maximale uit de geleverde nieuwste opties te gaan halen. Dus het werd een leerzame ochtend, met weer nieuwe tips en tricks! Voor Valerie was het natuurlijk superleuk om bandjes, rugopnames en buikecho enz. van een paard te gaan zien.   

Deze nieuwste machine is echt een gave powerhouse! Het is alleen wel een niet-mobiel, veel-te-groot-sta-in-de-weg. En Jacqueline haar paard loopt weer enige tijd rond met een rare verzameling kaalgeschoren plekken dus ziet uit alsof het een blessuretopper is.   

 We hopen dat jouw paard lekker zonder dit soort scheerplekken blijft, maar mocht het nodig zijn, dan kunnen we extra scherp beeld maken.