Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Samenwerken

 

SAMENWERKEN

We zien tegenwoordig op veel sites van dienstverleners, veel samenwerkingsverbanden.

"Voor X verwijzen wij u altijd door naar Y, voor A werken we samen met meneer B" enz.

Hier staat dat niet.

Werken we bij Paardendokters niet samen?

 

VEEL SAMENWERKEN

Wij respecteren zoveel mogelijk ieders eigen keuzen voor uitvoerders. Als het niet nodig is voor een verbetering voor de gezondheid van het paard, sturen we niet aan op veranderingen.

Zo werken we dus juist heel eerlijk samen met veel verschillende partijen.

Wij doen 1e lijns werk (spoed, gebitten, ziekten, vaccinaties) en 2e lijns werk (kreupelheden en motoriek, inwendige problemen en achtergelegen kiesextracties).

Voor de meeste eigenaren doen we beiden soorten dienstverlening.

Soms doen we op een stal van oudsher alleen eerste lijns werk en doet men 2e lijns werk elders. Of doen we juist voornamelijk het tweedelijns werk. Dat als het paard bijvoorbeeld op een stal staat waar de stalhouder een andere DA heeft, die alleen ervaring heeft in de eerste lijn of niet voldoende ervaring in alle onderdelen in de tweede lijn, om de patient op dat stukje in behandeling te nemen.

We springen dus ook bij voor bepaalde stukken werk. Dat maakt ons allemaal niet uit.

 

NOG MEER SAMENWERKEN MET UNIVERSITAIRE SPECIALISTEN

Wij werken ondertussen met passie voor ons vak heel hard door, aan het voortdurend verder verhogen van kwaliteit in de eerste en tweede lijn.

In meer uitzonderlijke gevallen zijn er dan toch verder specialistische onderzoeken nodig, om lokaal nog een stap dieper te kunnen kijken. Dan heeft u na gedegen voorbereiding een goede reden en neemt u altijd alsnog zelf de beslissing wel of niet de wat duurder wordende derde lijn in te stappen.

Met onze kennis van werkzaamheden en de exacte bemanning op grote paardenklinieken, kunnen we u als nodig, natuurlijk zeer objectief doorverwijzen naar de beste specialisten op een bepaald gebied.

Als er vervolgonderzoek of verdere beeldvorming of opinievorming moet komen. sturen we je bij voorkeur naar iemand met de titel Europees Specialist. Omdat we zeker weten dat er dan daadwerkelijk meer kennis is en dus toegevoegde waarde.  Denk aan Europees Specialist Inwendige ziekten, Specialisten Orthopedie en Chirurgie van het Paard, Specialist Veterinaire Radiologie van het paard.

Als er zware operatieve ingrepen gedaan moeten worden of bijzonder moeilijke aandoeningen zijn, hebben wij goed inzicht in de verschillen tussen uitvoerders. De ene club is namelijk heel goed in X, de andere heel goed in Y.  Maar je mag uiteraard ook naar Y of Z als je dat fijner lijkt.

Het doel van samenwerken is iets zo goed mogelijk passends, voor de patienteigenaar en patient maken.