Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Samenwerken

 

SAMENWERKEN

Voor een goede totaalbehandeling van een paard is regelmatig samenwerking met meerdere disciplines en/of organisaties wenselijk. We zien tegenwoordig op veel sites van dienstverleners, veel samenwerkingsverbanden. "Voor X verwijzen wij u altijd door naar Y, voor A werken we samen met meneer B" enz. 

Bij ons staan er geen namen van hoefsmeden, zadelmakers, gebitsverzorgers, trainers, therapeuten, verzekeraars, instructeurs of revalidatiecentra?

Werken we bij Paardendokters niet samen?

 

VEEL SAMENWERKEN

We werken juist met heel veel partijen samen!

Het is onzin mensen waar eigenaren mee werken te willen ervangen, als ze goed werk leveren. 

Voor de eigenaar en het paard is het beter gewoon altijd eerst verder naar de totale situatie te kijken, om dan te kiezen welke route het beste gaat werken.

 

MEDISCH SAMENWERKEN MET DE BESTE PARTIJEN

Als er zware operatieve ingrepen gedaan moeten worden of bijzonder moeilijke aandoeningen zijn, hebben wij goed inzicht in de verschillen tussen uitvoerders.

Onze voorkeur gaat dan naar iemand met de titel Europees Specialist, omdat er dan daadwerkelijk meer kennis is vergaard en een nuchter persoon zal begrijpen dat dit bij bepaalde meer uitzonderlijke medische problemen dan exact hetgeen is wat toegevoegd moet worden.

Denk aan Europees Specialist Inwendige ziekten, Specialisten Orthopedie en Chirurgie van het Paard, Specialist Veterinaire Radiologie van het paard.

Met onze kennis van en relaties met grote paardenklinieken, kunnen we u als dat nodig en gewenst is, heel snel en efficient doorverwijzen naar de beste specialisten in ons land.

Of zelfs in het buitenland, voor zeer bijzondere ingrepen.

 

PRAKTISCH SAMENWERKEN MET DE BESTE PARTIJEN

We grijpen nooit verder in op het vaste team van de eigenaar, dan nodig om goed resultaat te bereiken.

Gelukkig hebben we in onze regio voldoende goede smeden werken, die goed ervaren zijn om ook maatwerk keurig op te leveren.

Er zijn in onze regio ook genoeg goede instructeurs, die echt goed kunnen helpen paarden netjes een goede basisopleiding te geven. Voor eventueel gewenste revalidatiestalling zijn er natuurlijk verschillende opties, in de buurt maar ook verder van huis.

De enige uitzondering hierop is dat we op de praktijk zadelcontroles als onderdeel bij rugonderzoeken, altijd zelf doen, overigens zonder de kosten van het totale onderzoek te verhogen.

Als het zadel voldoende pasvorm kan hebben maar daarvoor gewijzigd moet worden, koppelen we dat terug aan uw uitvoerder. Maar ook werken we intensief samen met een uiterst handige zadelhersteller.  

GEBITSVERZORGING

Het maakt ons ook niet uit, wie u als gebitsverzorger heeft. Maar let er bij gebitsverzorgers wel op, dat ze kunnen sederen en indien nodig meer doet dan alleen "de vijl over de voorkant".

Bij gebitsverzorging zien we helaas dat er uitvoerders zijn, die gezellig babbelen leuker vinden dan iets zwaarder gebitswerk. Maar dat kan tot onnodig stil lijden leiden! Tijdens behandeling van de gerelateerde problemen, krijgen wij soms achterstallig onderhoud van vele jaren te zien! Doe dit uw paard niet aan.

 

ALTIJD WEER LEUK: REGIONALE WEDSTRIJDASSISTENTIE

Wel bieden graag hulp op een manier, dat meerdere mensen uit onze regio daar iets aan hebben. Bijvoorbeeld assistentie op diverse wedstrijden in onze regio!

Dit doen we niet uit "marketingoverwegingen". We vinden het heel leuk en belangrijk dat naast dressuurwedstrijden, ook onderstaande gezellige wedstrijden in onze regio blijven bestaan.

Alhoewel we assistentie altijd moeten zien te combineren met de spoeddienst, lukt het ieder jaar weer, er toch bij te kunnen zijn. Ieder jaar staan we bijvoorbeeld op de crosswedstrijd in het Amsterdamse bos, op de SGW Lisse. Ook staan we met plezier jaarlijks op de menwedstrijd Spaarnwoude en op de harddraverij in Lisse en Hillegom.

 

LEZINGEN

In samenwerking organiseren we veelal in de wintermaanden voorlichtingsavonden voor onze relaties. Daar komen zeer diverse onderwerpen aan bod. Onderwerpen zoals EHBO, kreupelheden, weiland, wonden, ziektes, maagzweren enzovoorts.