Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Samenwerken

 

SAMENWERKEN

Voor een goede totaalbehandeling van een paard is regelmatig samenwerking met meerdere disciplines en/of organisaties wenselijk. We zien tegenwoordig op veel sites van dienstverleners, veel samenwerkingsverbanden. "Voor X verwijzen wij u altijd door naar Y, voor A werken we samen met meneer B" enz. 

Bij ons staan er geen namen van hoefsmeden, zadelmakers, gebitsverzorgers, trainers, therapeuten, verzekeraars, instructeurs of revalidatiecentra?

Werken we bij Paardendokters niet samen?

 

VEEL SAMENWERKEN

We werken juist met heel veel samen!

Het is onzin partijen te gaan vervangen, als ze goed werk leveren. 

Voor de eigenaar en het paard is het beter gewoon altijd eerst verder naar de totale situatie te kijken, om dan te kiezen welke route het beste gaat werken.

 

MEDISCH SAMENWERKEN MET DE BESTE PARTIJEN

Als er zware operatieve ingrepen gedaan moeten worden of bijzonder moeilijke vragen komen, hebben we goed inzicht in de verschillen tussen uitvoerders op dit gebied. Onze voorkeur gaat dan naar iemand met de titel Europees Specialist, omdat er dan daadwerkelijk meer kennis is vergaard en men dan dus ook echt wel specialist is.

Denk aan Europees Specialist Inwendige ziekten, Specialisten Orthopedie en Chirurgie van het Paard, Specialist Veterinaire Radiologie van het paard.

Met onze kennis van en relaties met grote paardenklinieken, kunnen we u als dat nodig en gewenst is, heel snel en efficient doorverwijzen naar de beste specialisten in ons land.

Of zelfs in het buitenland, voor zeer bijzondere ingrepen.

 

PRAKTISCH SAMENWERKEN MET DE BESTE PARTIJEN

We grijpen nooit verder in op het vaste team van de eigenaar, dan nodig.

Gelukkig hebben we in onze regio voldoende goede smeden werken, die goed ervaren zijn om ook maatwerk keurig op te leveren.

Er zijn in onze regio ook genoeg goede instructeurs, die echt goed kunnen helpen paarden netjes een goede basisopleiding te geven. Voor eventueel gewenste revalidatiestalling zijn er natuurlijk verschillende opties, in de buurt maar ook verder van huis.

De enige uitzondering hierop is dat we op de praktijk zadelcontroles als onderdeel bij rugonderzoeken, altijd zelf doen, overigens zonder de kosten van het onderzoek te verhogen. Heel goed naar zadels kijken, geeft ons namelijk veel meer controle op het hersteltraject. Dat is nodig omdat bij zadelpassen, niet iedereen voldoende productoverstijgend blijft denken of er iets mis gaat bij aanpassingen. Als het zadel voldoende pasvorm kan hebben maar daarvoor gewijzigd moet worden, koppelen we dat terug aan uw uitvoerder. Maar ook werken we intensief samen met een uiterst handige zadelhersteller.  

Let er bij gebitsverzorgers op, dat ze kunnen sederen. En dat men indien nodig, meer doet dan alleen "de vijl over de voorkant en paard en eigenaar een aai over de bol geven". Bij gebitsverzorging zien we helaas dat er uitvoerders zijn, die het iets zwaardere gebitswerk niet volledig serieus nemen. Op langere termijn kan dat tot veel onnodig lijden leiden. Tijdens behandeling van de gerelateerde problemen, krijgen wij soms achterstallig onderhoud van vele jaren te zien! Het is anno 2020 in onze regio allang niet meer nodig, veel achterstallig of totaal verkeerd onderhoud in een gebit op te lopen.

 

ALTIJD WEER LEUK: REGIONALE WEDSTRIJDASSISTENTIE

Wel bieden graag hulp op een manier, dat meerdere mensen uit onze regio daar iets aan hebben. Bijvoorbeeld assistentie op diverse wedstrijden in onze regio!

Dit doen we niet uit "marketingoverwegingen". We vinden het heel leuk en belangrijk dat naast dressuurwedstrijden, ook onderstaande gezellige wedstrijden in onze regio blijven bestaan.

Alhoewel we assistentie altijd moeten zien te combineren met de spoeddienst, lukt het ieder jaar weer, er toch bij te kunnen zijn. Ieder jaar staan we bijvoorbeeld op de crosswedstrijd in het Amsterdamse bos, op de SGW Lisse, tegenwoordig rijden we zelf ook altijd een dagje mee. Ook staan we met plezier jaarlijks op de menwedstrijd Spaarnwoude en op de harddraverij in Lisse en Hillegom.

 

LEZINGEN

In samenwerking organiseren we veelal in de wintermaanden voorlichtingsavonden voor onze relaties. Daar komen zeer diverse onderwerpen aan bod. Onderwerpen zoals EHBO, kreupelheden, weiland, wonden, ziektes, maagzweren enzovoorts.