Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Normaal gebitsonderhoud

 

 

GEWOON ONDERHOUD

Soms heeft een paard ook bij normaal onderhoud al een kleine sedatie nodig. Net als bij mensen kan om verschillende redenen (waaronder toevallig aanwezige gebitspijn) een paard opeens toch een beetje banger worden, dan is werken met sedatie veel paardvriendelijker. Het is nooit handig om dan door te werken en de stress verder op te blazen, omdat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het werk.

Maar ook zijn er genoeg paarden die het niet fijn vinden, als er dicht bij de keel veel werk gedaan moet worden. Het geven van een lichte sedatie is dan echt beter, dan dit gedeelte stiekum overslaan of niet netjes af werken. Hebben wij het paard niet in onderhoud, dan constateren we tekortkomingen in het onderhoud helaas vaak pas in een laat stadium.

Heeft u een andere tandarts die niet kan werken met sedaties, benadruk dan dat wij het geen enkel probleem vinden om een sedatie te komen zetten en het dan geen enkel probleem te vinden dat er een andere tandarts staat. Maar stukjes over slaan is echt niet goed, het gehele gebit moet mooi over elkaar heen blijven functioneren en de achterkant hoort daar zeker ook bij. Dat geldt ook voor electrisch werken, dat zien we graag niet meer maar ook niet minder dan nodig.