Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

lymfeproblemen

 

MLD BASIS, OEDEMEN EN TAPING

Jacqueline heeft dit jaar uit interesse voor problemen met vocht bij mensen en paarden, de cursussen MLD basis, MLD oedemen en MLD taping gevolgt bij De Blauwe Hengst.

MLD staat voor manuele lymfe drainage. Het is een zeer zachte techniek om vocht in beweging te brengen en afvoer van afvalstoffen te versnellen. Het is belangrijk dat het paard het in ontspanning kan ontvangen, we werken bij voorkeur exact in de ademflow.

Taping kan hier soms goed bij helpen. Een kous vinden we zelden een goed idee, bestel er dus ook niet zo maar eentje op internet, maar overleg even wat wijsheid is.  

Heeft u een paard met vochtproblemen dan is het natuurlijk belangrijk dat we de oorzaak eerst goed beoordeeld hebben, voor we manuele behandeling op gaan starten. Zijn er chronische problemen met lymfevocht of voelt het paard zich niet snel gemakkelijk en goed ontspannen bij zacht contact, dan volstaat een incidentele behandeling natuurlijk niet. De kracht zit dan in het voortdurend even herhalen.  Vraag ons dan wat de mogelijkheden zijn, als u of misschien een verzorger zelf wilt leren, het paard manueel te gaan helpen.