Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Mobiele echografie

 

ECHOGRAFIE VOOR ONDERZOEK WEKE DELEN

Echografie is een belangrijk onderzoeksmiddel. Niet alleen voor onderzoek aan de onderbenen maar ook bij onderzoek naar bijvoorbeeld hals,- rug,- en knieproblemen is de echo een belangrijk apparaat.
We kijken niet alleen naar botbelijning en gewrichten, maar ook naar belangrijke weke delen als slijmbeurzen, pezen en gewrichtsbanden van het paard.
Het maken van echobeelden is simpel, het goed interpreteren van de beelden is heel wat lastiger.
Wij beschikken over mobiele echoapparatuur en veel kennis en ervaring om het onderzoek optimaal uit te kunnen voeren en de beelden op de juiste manieren te interpreteren.
Na het vinden van de blessure "volgen" we ook veel paarden verder op, want bij problemen in pezen en banden zijn het mede de echobeelden, die bepalen of het paard weer meer mag gaan belasten of nog liever niet, om verdere schade te voorkomen.

Hans en zijn mobiele echo zijn een onafscheidelijk stel, zijn huidige mobiele echo gebruikt hij bijna net zoveel als de telefoon. En dat is veel!

 

ECHO APPARATUUR

We hebben meerdere echoapparaten, zo gebruiken we voor gyneacologie weer een ander apparaat dan voor bijvoorbeeld pezen van het onderbeen. Alle zijn mobiel.

Uiteraard houden we in praktijk rekening met de voorkeur van sommige paardeneigenaren om echo-onderzoek op stal te verrichten, mits hier de juiste omstandigheden aanwezig zijn. Alleen indien de totale voortgang van de diagnostiek of behandeling hierbij gebaat is, zullen wij paardeneigenaren verzoeken het onderzoek op onze kliniek te laten verrichten.

 

WAAR MOGELIJK ECHO

Iselp (International Society of Equine Locomotor Pathology) is een internationale opleiding, gegeven door J.M. Denoix, de absolute topexpert op gebied van echo-onderzoek bij paarden. Hij vergelijkt op wetenschappelijke basis echobeelden en vergelijkt deze met CT en MRI beelden. Tijdens de opleiding leert hij paardenartsen dan weer hoe we echo steeds beter en breder op het paard kunnen inzetten om aandoeningen te vinden. Zijn werk is extreem belangrijk voor paardeneigenaren, want een echo apparaat is veel goedkoper en mobieler als een CT/MRI. Artsen die diergeneeskunde niet veel duurder of exlusiever willen maken dan nodig, ontwikkelen welhaast automatisch een fijnere, praktijkgerichte instelling richting eigenaren. 

Wij vinden het nu erg leuk dat we door veel inzet en zeer lange ervaring, als relatief kleine artsenpraktijk erg veel expertise op het ingewikkelde gebied kreupelheden en onregelmatigheden kunnen bieden. Het is zeer dankbaar werk, wanneer dit situaties zijn waar we nog echt verschil kunnen maken voor een paard en zijn toekomst een positieve wending kunnen geven.

 

 

Echografie = leren kijken Mobiele echografie
Echografie = leren kijken Mobiele echografie
echografie = leren kijken Mobiele echografie