Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Sjiek zadel of ziek zadel?
27.11.2018

Sjiek zadel of ziek zadel?

Mooie zadels, we zitten er graag in, tenzij ze de komst van problemen verstoppen. Je ziet hier de binnenkant van het zadel op een rontgenfoto. Het zadel is een fraai dressuurzadel van een zeer gerenommeerd merk. Het zadel is ook recent gecontroleerd en iets bijgevuld. Het past het paard het fraaie paard goed, de jeugdige ruiter rijdt ook met respect voor haar paard. Allemaal leuk !

Maar waarom.... is het paard al enige tijd even minder blij als het zadel in de buurt komt? Neemt hij de jeugdige ruiter in de maling? Of heeft hij toch ergens last van?

Of heeft zijn zadel last van OCD? Zie ook de volgende foto's... 

Horse Event 2018. Mobiel droesdragers screenen en luchtzakken schoonspoelen
10.09.2018

Horse Event 2018. Mobiel droesdragers screenen en luchtzakken schoonspoelen

We zijn door LTO Paardenhouderij gevraagd op Horse Event iets meer te gaan vertellen over onze ervaringen bij droes! Zo een uitnodiging van LTO is natuurlijk geen toeval, want onze praktijk loopt voorop mbt het vinden en mobiel schoonmaken van droesdragers. Dragers kunnen droes blijven verspreiden en dat kan vervelend voor het paard en de andere paarden worden. We spoelen luchtzakken individueel met mobiele scopie, maar hebben ook ervaring met grote groepsgewijze luchtzakscreeningen.

Kent u de nieuwste methoden al, om dragers weer vrij van problemen te krijgen? Heeft u interesse in de allerlaatste ontwikkelingen en ervaringen bij droes? Dit wordt ook voor stalhouders een interessante bijeenkomst! Meer op zaterdag 15 september om 17.00-17.30 in het KNHS-auditorium en zondag 16 september 10.30-11.00 in het KNHS-auditorium! Meer informatie over droes.

Prijs Bonpard speciaalvoer
02.09.2018

Prijs Bonpard speciaalvoer

We hebben de prijs voor alle Bonpard speciaalvoer moeten verhogen met 1,25 naar 28,75 euro per zak. Daarmee is onze marktprijs voor dit voer echter nog altijd superscherp. We blijven de prijs scherp houden voor paarden in onze praktijk (dit voer is uitsluitend op consult verkrijgbaar), want zien het voer in praktijk goed werk doen.  Meer informatie.

Korting op de PPID testen
01.09.2018

Korting op de PPID testen

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het beter het in vroeg stadium te herkennen, behandelen en monitoren. Ook dit najaar geeft Boehringer korting op de test (tot 31 oktober 2018) maar geldt uitsluitend nog VOOR PAARDEN DIE VERDACHT ZIJN, DUS NOG NIET EERDER GETEST ZIJN.

Paardendokters paarden zijn droesvrij!
08.05.2018

Paardendokters paarden zijn droesvrij!

We staan deze maand in het maandblad de Hippisch Ondernemer, want onze privepaarden hebben een "droesvrij certificering". Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit droes kunnen krijgen, maar ze kunnen niet de bron meer zijn. Dit is dus extra bescherming voor bezoekers, bezoekende paarden staan ook op voldoende afstand van de privepaarden. Wat betekent dat, zo een certificering?

 

Uitbreiding team Leonie Meijs
15.12.2017

Uitbreiding team Leonie Meijs

Leonie Meijs is afgestudeerd in Gent en loopt al enige tijd in onze praktijk met de andere paardenartsen mee. Zodoende heeft ze al veel mensen en paarden in de praktijk gezien, dus wellicht kent u haar al. Zo niet, dan stellen we haar hier even voor. Leonie is een nieuwe, vaste kracht in ons team.

 

Trots op Wim!
14.12.2017

Trots op Wim!

We zien in onze regio stallen waar eigenaren niet steeds alleen maar over verbetering dierenwelzijn willen praten en mijmeren, maar het gewoon praktisch willen realiseren. DOEN dus  MOGEN DOEN, daar gaat het uiteindelijk om. Goed uitgelegd Wim!

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes
22.08.2017

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes

Droes speelde dit jaar een prominente rol in onze regio. Het brak namelijk ook uit op een zeer grote stal, waar in 20 jaar tijd daarvoor nog nooit droes was geweest. Droes komt via dragers, er zijn nieuwe technieken om deze te vinden en schoon te krijgen, schoonspoelen kunnen wij ook mobiel! De methoden die we veelvuldig toepasten, staan nu ook op onze site iets verder uitgelegd.

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals
21.08.2017

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals

Paarden zijn in meer of mindere mate veelal net ergens te hol en scheef, halzen van paarden dus ook. Op nascholing voor reeds werkende EDO-osteopaten, legde Janek Vluggen nog extra aanvullende behandelassen en manuele technieken uit, om op de hals toe te passen. Osteopathie is een verzameling manuele methoden om de samenwerking tussen lichaamsonderdelen te verbinden.