Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Horse Event 2018 infectieziekte droes
10.09.2018

Horse Event 2018 infectieziekte droes

We zijn door LTO Paardenhouderij gevraagd op Horse Event in het kort iets meer te gaan vertellen over onze ervaringen bij toepassing van de nieuwe methoden bij beheersing van droes. Droes is een besmettelijke infectieziekte en komt via dragers. Beheersing van droes heeft uiteindelijk dus veel te maken met het kunnen terugdringen van het aantal dragers. Kent u de nieuwste methoden al? Heeft u interesse in de praktijkevaringen daarmee? Dit wordt ook voor stalhouders een interessante bijeenkomst! Meer op zaterdag 15 september om 17.00-17.30 in het KNHS-auditorium en zondag 16 september 10.30-11.00 in het KNHS-auditorium! Meer informatie over droes.

Korting op de PPID testen
01.09.2018

Korting op de PPID testen

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het beter het in vroeg stadium te herkennen, behandelen en monitoren. Ook dit najaar geeft Boehringer korting op de test (tot 31 oktober 2018) maar geldt uitsluitend nog VOOR PAARDEN DIE VERDACHT ZIJN, DUS NOG NIET EERDER GETEST ZIJN.

Droesvrij gecertificeerd
08.05.2018

Droesvrij gecertificeerd

We staan deze maand in het maandblad de Hippisch Ondernemer, want we hebben een "droesvrij certificering".

Wat betekent dat, zo een certificering?

 

Uitbreiding team Leonie Meijs
15.12.2017

Uitbreiding team Leonie Meijs

Leonie Meijs is afgestudeerd in Gent en loopt al enige tijd in onze praktijk met de andere paardenartsen mee. Zodoende heeft ze al veel mensen en paarden in de praktijk gezien, dus wellicht kent u haar al. Zo niet, dan stellen we haar hier even voor. Leonie is een nieuwe, vaste kracht in ons team.

 

Trots op Wim!
14.12.2017

Trots op Wim!

We zien in onze regio stallen waar eigenaren niet steeds alleen maar over verbetering dierenwelzijn willen praten en mijmeren, maar het gewoon praktisch willen realiseren. DOEN dus  MOGEN DOEN, daar gaat het uiteindelijk om. Goed uitgelegd Wim!

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes
22.08.2017

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes

Droes speelde dit jaar een prominente rol in onze regio. Het brak namelijk ook uit op een zeer grote stal, waar in 20 jaar tijd daarvoor nog nooit droes was geweest. Droes komt via dragers, er zijn nieuwe technieken om deze te vinden en schoon te krijgen, schoonspoelen kunnen wij ook mobiel! De methoden die we veelvuldig toepasten, staan nu ook op onze site iets verder uitgelegd.

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals
21.08.2017

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals

Paarden zijn in meer of mindere mate veelal net ergens te hol en scheef, halzen van paarden dus ook. Op nascholing voor reeds werkende EDO-osteopaten, legde Janek Vluggen nog extra aanvullende behandelassen en manuele technieken uit, om op de hals toe te passen. Osteopathie is een verzameling manuele methoden om de samenwerking tussen lichaamsonderdelen te verbinden.

Afwisseling in de sport
15.04.2017

Afwisseling in de sport

Vroeger was Hans altijd te vinden als ruiter op SGW wedstrijden. Als liefhebber van de cross, staat hij altijd met plezier als controlerend dierenarts op de SGW in het Amsterdamse bos. Dit jaar stond hij er als groom van Amber Coster, de eerste cross was direct een hele leuke.

Informatieve avonden over gezonde voeding door Hendrike
27.03.2017

Informatieve avonden over gezonde voeding door Hendrike

Een paard is zeker geen mens en voedingsadvies halen wij dus graag bij paardenspecialisten vandaan. Hendrike volgde de uitgebreide opleiding tot voedingsconsulent, via Anneke Hallebeek (universitair specialist voeding paard).